- Hvis noen kan uttrykke følelsen i denne låta, er det ham

«Game of Thrones»-Hivju fronter kompisens musikkvideo.

(Dagbladet): Bandet Impossible sto ifølge Dagbladets kritikere bak et av årets ti beste norske skiver i 2012.

Når de i dag returnerer med første single fra sitt neste album, er det med en musikkvideo der Kristofer Hivju figurerer prominent.

Var samboere Den rødskjeggede skuespilleren er kjent for tv-seere over hele verden gjennom sin rolle i fantasyserien «Game of Thrones».

- Det blir spennende å se hva det kan bety for låta at Kristofer er med i videoen. Vi får poste Youtube-link på det som er av «Game of Thrones»-forum på nettet, sier Impossible-frontmann Joseph Lillo-Stenberg, kanskje bare halvveis på fleip.

Forhistorien er lang. For over ti år siden, da Hivju var nyuteksaminert fra teaterhøyskolen i Århus endte han som samboer med Lillo-Stenberg  (ja, han er nevøen til deLillos-sjefen) i et kollektiv noe utenom det vanlige.

- Vi fikk leie en 30 millioners villa med øvingslokaler, atelier, badstu, tre stuer og strandlinje på Ulvøya i Oslofjorden for en slikk og ingenting. Der hadde vi et kunstnerkollektiv - eller, forresten, du kan kalle det et kitchkollektiv, forklarer Hivju.

Rockestjernedrøm - Det var der vi ble kjent, og det var der grunnlaget for Impossible ble lagt. Siden har vi vært venner, sier Lillo-Stenberg.

- Den dag i dag er min favorittaktivitet å være med Impossible på øving; spille tamburin og drikke øl. Jeg lever ut min gamle rockestjernedrøm gjennom dem, sier Hivju.

Dermed var det heller ingen stor sak for bandet å overtale ham til å spille i videoen til låta, som i likhet med det kommende albumet heter «Second Thoughts».

Det gjør han sammen med Kjærsti Odden Skjeldal, kjent fra «Oslo, 31. august» og en av Varg Veum-filmene.

Testosteron Kort fortalt spiller de et par som tviler på hverandre - og seg selv.

- Låta er en «guttelåt» - med mye testosteron, angst og tvil. Da var det flaks at Norges mest mandige skuespiller slumpet til å være en kompis av bandet. Hvis noen kan uttrykke følelsen i låta, er det han, skryter sangeren og låtskriveren.

- Jeg digger musikkvidoer. De er en egen filmatisk sjanger. Utfordringen med dem er å finne et uttrykk som kler musikken og bandet, sier Hivju.

Videoen er regissert av Joachim Joachimsen og Christopher Opso, og produsert av Oda Jenssen. Albumet «Second Thoughts» kommer 10. mars.