Du leser nå Dagbladet Pluss

Hvis regjeringen vil vise lederskap i klimaforhandlingene i Paris, kan de lære av norske storbyer

Ingen fiks ferdig løsning fra oven.

KLIMAENGELEN: «Det viktigste vi kan lære av dette klimatoppmøtet er at vi ikke lenger kan vente på at noen andre skal kutte utslippene
for oss. Det kommer ingen fiks ferdig løsning fra oven», skriver Eivind Trædal. Bildet viser en klimaaktivist fra Australia ,som kaller
seg «Climate Guardian Angels, » i Paris denne uka. Foto: NTB Scanpix
KLIMAENGELEN: «Det viktigste vi kan lære av dette klimatoppmøtet er at vi ikke lenger kan vente på at noen andre skal kutte utslippene for oss. Det kommer ingen fiks ferdig løsning fra oven», skriver Eivind Trædal. Bildet viser en klimaaktivist fra Australia ,som kaller seg «Climate Guardian Angels, » i Paris denne uka. Foto: NTB ScanpixVis mer

Helt siden det ufattelige omfanget av klimaendringene begynte å synke inn hos verdens ledere, har vi vært besatt av et avgjørende spørsmål:

Kan noen andre snart løse dette problemet? Det er både dyrt og vanskelig å venne seg av med fossil energi, og ingen har lyst til å sitte igjen med svarteper.

Utviklingsland synes naturligvis vi rike og forurensende land burde ta ansvaret. Rike land er redde for at vi blir fattige av å bli miljøvennlige, og at de fattige landene blir rike og forurensende i mellomtiden. Vanlige folk vil at politikerne og næringslivet skal løse det. Næringslivet vil at politikerne skal regulere dem på en rettferdig måte. Og politikere håper at næringslivet skal finne opp løsninger som ikke krever vanskelige politiske valg, og inviterer folket til dugnad.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.