Hvite gutter leker best

Vanlige barn hopper paradis. Vi foretrekker skatteparadis.

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lyst til å bli med på eliteseminar? Alltid drømt om å rake løv første mai? På utallige oppfordringer: Her kommer reglene for hvordan DU kan bli en ressursperson.

Lite ante jeg hvordan oppveksten i stor hage på Oslos vestkant skulle gjøre meg til den spesielle og begavete personen jeg er i dag. Alle de andre barna hadde jo også store hager. Først senere gikk det opp for meg hva barndommens fjordutsikt hadde etterlatt av vidsyn, ansvarsfølelse og ikke minst en nesten instinktiv følelse for måtehold og rettferdighet.

Som nabo Henrik Syse formulerte det på Dagsnytt 18 forleden: «Jeg arbeider med etikk og samfunnsansvar, og jeg kan love at mine varsellamper, de pleier å gå på ganske tidlig ... Jeg ser etiske problemer der andre ser ingenting.»

Jeg synes det er godt sagt. Siden 2008 har Syse vært betalt av et fond registrert i Cayman Islands. Selv jobber jeg med menneskerettigheter, og har bekymret meg over at skatteparadiser driver ulikhet som igjen forårsaker menneskerettighetsbrudd. Den bekymringen kan jeg nå trygt legge på hylla.

Jeg sier ikke at andre nordmenn nødvendigvis er dårligere, dummere og styggere enn oss selv om de suger i tennis. Det fantes alltid en og annen slenger fra USA, Østfold, Sverige, Molde eller andre deler av utlandet i de store hagene. Så kom ikke å si at Holmenkollåsen er et lukket samfunn bare fordi vi påpeker at dialektene din ikke er sprog som sådan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer