«Hvite og norske homofile har langt på vei realisert deres drømmer»

Det er vi muslimer som opplever vold og trakassering.

EUROPRIDE: Statsminister Erna Solberg (H) talte under åpningen av Pride Park i Oslo onsdag. Foto: NTB Scanpix
EUROPRIDE: Statsminister Erna Solberg (H) talte under åpningen av Pride Park i Oslo onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LHBT-representanter ble både i fjor og i år invitert til mottakelse hos Statsministeren i forbindelse med Skeive Dager 2013 og Europride 2014. Jeg opplever dette som en stor ære. Det er en oppmuntring for meg at man setter pris på meg og det jeg har gjort for å fremme saken til homofile muslimer.

Samtidig må jeg innrømme at jeg opplever skuffelse også. Både den gamle og den nye regjeringen vegrer seg for å snakke om homofile muslimer. Begge statsministrenes taler var vakre, men jeg savner et tydeligere budskap.

Politikerne velger å snakke om minoriteter. Hvem er minoritet? Hva med oss som er minoritet i minoriteten? Det bør da ikke koste noen ting å snakke om homofile muslimer? Vi har jo våget å stå frem. Vi har tatt imot både det ene og det andre på vår vei mot frihet. Nå burde politikerne gå reisten av veien sammen med oss.

Det finnes homofile somaliere, pakistanere, arabere. Sammenlagt er homofile muslimer en stor gruppe som sliter her i Norge, og vi sliter mer en andre minoritetsgrupper.

De hvite og norske homofile miljøet har langt på vei realisert deres drømmer. Det er vi muslimer som opplever vold og trakassering.

Norske politikene sier at det ikke er lov å begå kriminelle handlinger mot oss, men kan ikke garantere at det ikke skjer mot meg eller andre. Selvsagt ikke. Jeg vet at det er ikke lov å diskriminere. Men vet moskeene og muslimske miljøe det? Hvorfor taler ikke Erna Stolberg direkte til dem?

Vi homofile muslimer opplever også rasisme, til og med fra andre homofile. Lederen av Landsforeningen for lesbiske og homofile, LLH, Bård Nylund er ingen god representant for homofile muslimer. Samtidig etterlyser man at flerkulturelle representanter skal engasjere seg i LLH. Både jeg og mange venner fra innvandrermiljø er blitt forsøkt rekruttert inn i LLH. Det samme skjer igjen og igjen: De forsvinner raskt. LLH bør spørre seg selv hvorfor det er så få aktive muslimer med i deres organisasjon. En av grunnene er at også LLH velger å være politisk korrekt i sin kommunikasjon. De har ingen tydelig stemme.

FØLG DAGBLADET MENINGER PÅ TWITTER OG FACEBOOK

LLH er flinke til å beholde politikernes oppmerksomhet. Politikernes gunst har gitt organisasjonen mange penger - også penger som skulle vært brukt til tiltak for homofile i innvandrermiljø. Men innvandrerene velgler i stedet å engasjere seg i organisasjonen Skeiv Verden, som får lite penger fra politikerne.

Da statsministeren ble vist rundt i Pride Park, av LLHs leder, ledet han henne ikke bort til Skeiv Verden sine stands. Vi stod klare.

Vi homofile muslimer kjemper en alvorlig og seriøs kamp. Det koster ingen ting å vise litt symapati. Vi snakker om menneskerettigheter og ikke minst om våre liv.

Politikerne sier at synlighet er veien til frihet. Javel. Men de konservative miljøene må få klar beskjed også. Det går ikke an å la disse muslimske miljøene få diskriminere og herje med oss, og samtidig kreve vår synlighet. Om vi likevel står frem, burde både politikere og LLH vise tydelighet og mot til å stå sammen med oss.

Homofile muslimer er ikke ute etter makt, men vi krever våre rettigheter som homofile mennesker.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer