Eurovision

Hviterusslands jury er disket

Den hviterussiske juryen har brutt Eurovision-reglene, og får dermed ikke avgi sin stemme i konkurransen.

HVITERUSSLAND: Hviterussland stiller med låten "Like it" av artisten Zena, her fra generalprøven. Nå er landets jury disket. Foto: Christian Roth Christensen
HVITERUSSLAND: Hviterussland stiller med låten "Like it" av artisten Zena, her fra generalprøven. Nå er landets jury disket. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den hviterussiske juryen er blitt disket fra Eurovision Song Contest. Det melder VG lørdag kveld, under en time før finalesendingen er i gang.

EBU skal ha bekreftet til Eurovision-bloggen Eurovoix at landets jury er blitt disket.

Avslørte favoritter

Den hviterussiske juryen skal ha avslørt hvem de stemte fram som favoritt i semifinalen i et intervju. Det er ifølge ESC-reglene ikke lov å avsløre stemmegivningen fra semifinalene før den store finalen er overstått.

- Den hviterussiske juryen har avslørt hvordan de har stemt i et intervju, noe som strider mot Eurovision Song Contest sine regler. For å følge retningslinjene som er satt for stemmegivningen i ESC, har EBU tatt affære og disket den hviterussiske juryen fra den store finalen på lørdag, skriver EBU i en uttalelse til bloggen.

En talskvinne for Eurovisions pressebyrå Premier bekrefter dette også overfor VG.

- De hviterussiske jurystemmene har blitt avslørt i et intervju, hvilket er i strid med reglene i Eurovision Song Contest, opplyser hun til avisa.

SLAKT: Anders Nunstedt, musikkredaktør i Expressen, er ikke nådig i sin dom over det norske Eurovision-håpet KEiiNO. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Beregner resultatet

Ifølge Eurovoix skal opptil fem av juryens medlemmer ha oppgitt hvilke land de stemte på under den første semifinalen. Hviterussland stiller i finalen lørdag kveld med låten «Like it», som fremføres av artisten Zena.

I stedet for at juryen får avgi sine poenger til finalen, vil de hviterussiske poengene nå fordeles ut fra et beregnet resultat som godkjennes av Eurovision-komiteen.

Finalen i sangkonkurransen holdes lørdag kveld. Den norske gruppa Keiino fremfører låten «Spirit in the Sky» som nummer 15 på scenen. I alt 26 land er med i kveldens finale.

Les Dagbladets forhåndsanmeldelse av alle Eurovision-låtene her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer