Hvitt, rødt og rått

I år byr The White Stripes på mer av alt. Kanskje ikke like magisk, men om mulig enda råere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: The White Stripes er også i år det råeste rock'n'roll-maskineriet som frekventerer europeiske konsertscener. 14 måneder etter bakoversveisopplevelser i Bergen og på Betong i Oslo - sistnevnte uten konkurranse fjorårets konsertbegivenhet i hovedstaden - turer The White Stripes stadig fram som om de er på sin første turné og viser fram sine aller første låter.

Mer av alt

The White Stripes på Rockefeller i går kveld var om mulig enda råere, om enn ikke like magisk og kortfattet effektivt. Kanskje fordi bandet var en enda større nyhet i fjor. Men samtidig byr det etablerte The White Stripes anno 2003 på mer av alt: rød gaffatape, polkagrisfarget gitarkabel, flere låter, flere og lengre gitarsoloer (Jack White har pådratt seg en betydelig større Jimmy Page-faktor siden sist) og mer frådende galskap.

White uttalte til Dagbladet i 2001 at musikken deres fungerer på samme måte som å lure vitaminpiller i maten til barna - de pakker inn tradisjonell blues- og folkmusikk i effektiv og grovhogd rock'n'roll. Og det var eksakt det han og hans «Mo Tucker-for-sin-generasjon»-trommis/ekskone/kone/søster (stryk det som ikke passer) Meg White gjorde foran horder av rødkledde unggutter og -jenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer