Hvor ansvarlige er hatpropagandistene?

Når ord dreper.

OFRE FOR FOLKEMORD: Hodeskallene til ofre for Ntarama-massakren under folkemordet i Rwanada i 1994. Foto: Gianluigi Guercia/AFP/NTB Scanpix
OFRE FOR FOLKEMORD: Hodeskallene til ofre for Ntarama-massakren under folkemordet i Rwanada i 1994. Foto: Gianluigi Guercia/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spørsmålet om hvorvidt fjorårets massakrer er uttrykk for ett menneskes personlige galskap, eller om det er ledd i en systematisk ideologi, vil fortsette å plage oss i mange år framover.

De høyreradikale premissleverandørene betakker seg naturlig nok for å stå i noen som helst forbindelse med en kjeltring av slike dimensjoner, mens venstresidige tenkere vil plassere de ekstreme handlingene inn i et flettverk av tanker ytret av andre, spesielt kildene sitert i skriftstykket hans.  «Demografisk apokalypse» Mest kjent av disse kildene er den såkalte Fjordmannen, som i godt formulerte utsagn alarmerer sine lesere om en demografisk apokalypse som er like om hjørnet. Undergangen er nær, de mørke vil drukne oss. Katastrofen skal til og med være villet av noen av våre egne, inkludert sentrale personer i norsk politisk ledelse. Og noen andre må påta seg å hindre at dette skjer. Hva disse skal gjøre i praksis, er gjerne litt uklart. Fremmede mennesker skal altså flyttes ut fra våre hjemlige områder, men skal man utelukkende satse på frivillig utreise? Eller må det tvangsmidler til? Skal det skje med båt, busser, tog? Godsvogner? Best å ikke tenke for mye på det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer