Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hvor ble alle menneskene av?

I plattformspillet «Saira» er du helt alene - eller?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Saira er en fotograf som spesialiserer seg på å ta de bildene ingen andre tør å ta. Når Sairas søster blir syk, må hun komme seg dit kjappest mulig.

Siden søsteren bor på Mars, nytter det ikke med et vanlig romskip - når det er hastverk, må teleportering til. Men når Saira ankommer Mars, er ikke søsteren der - ei heller noen andre. Hvor er alle blitt av?

Dette er utgangspunktet for det vesle indiespillet «Saira», som nå er å få kjøpt via spilltjenesten Steam på PC. Bak spillet står svenske Nicklas Nygren, som blant annet også har gitt oss (bokstavelig talt) indiefavoritten «Knytt».

Til tross for at «Saira» er Nygrens første kommersielle spill, beveger han seg ikke langt fra den kjære 2d-plattformstilen kjent fra hans andre spill.

1

I sin søken etter hva som skjedde mens hun teleporterte seg, blir Saira nødt til å utforske en rekke forskjellige planeter. Disse planetene, med hver sine distinkte stiler, kan du reise mellom med et lite romskip - men bare dersom du har nok drivstoff.

Denne jakten både på og mellom planeter gir «Saira» en fin dybde utover de rene plattformelementene, som i seg selv er interessante og utfordrende.

Saira kan underveis plukke opp ting som gir henne ekstra evner, som å hoppe litt høyere. Hun må også ty til kameraet for å knipse ledetråder som kan komme til nytte senere.

Grunnen til at Nygrens tidligere spill har fått en aldri så liten fanbase, er mye på grunn av hans evne til å la folk utforske spillverdenene i en tiltalende plattforminnpakning.

image: Hvor ble alle menneskene av?

Du får utforske i stort monn også i «Saira», men dette kommer litt i bakgrunnen grunnet enkelte grep innenfor selve plattformspillingen som gir spillet et visst standardpreg - det er flere ting vi har sett før. Til tider er det også lett å klumse med kontrollene, som ikke alltid er logiske.

Dette til tross, «Saira» har absolutt sin sjarm - ikke minst takket være flott musikk og en minimalistisk grafikk. For rundt 70 kroner det absolutt verdt å sjekke spillet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!