Hvor ble det av alle homsebøkene?

Verdens største nettbokhandel anklages for homofobi.

FORSVANT: Bøker som disse biografiene forsvant plutselig fra Amazons salgslister. Det hele skyldes en systemfeil, ifølge nettbokhandelen. Faksimile: Amazon.com
FORSVANT: Bøker som disse biografiene forsvant plutselig fra Amazons salgslister. Det hele skyldes en systemfeil, ifølge nettbokhandelen. Faksimile: Amazon.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En tilsynelatende feil i systemet til verdens største nettbokhandel, Amazon.com, har skapt raseri hos bloggere og twitter-brukere verden over i løpet av natta.

Amazon fjernet rett og slett en lang rekke bøker av og om homofile fra bestselgerlistene sine.

Fjernet salgstalleneDet var bloggeren Mark Probst som startet opprøret, etter å ha oppdaget at informasjon om salgstallene til to nyutgitte romaner om homofil kjærlighet plutselig hadde forsvunnet. Det skjedde med både Erastes' «Transgessions» og Alex Beecrofts «False Colors» for to dager siden. Dagen etter oppdaget Probst at det samme hadde skjedd med enda flere lignende bøker, inkludert hans egen bok «The Filly».Han skriver på bloggen sin at han kontaktet Amazon for å få vite hvorfor, og fikk til svar at de hadde begynt å fjerne all «voksenlitteratur» fra bestselgerlistene sine.

For å sikre at bøkene ikke dukket opp på listene, måtte de også fjerne informasjon om salgstall, siden salgslistene genereres utfra disse. E-posten var ifølge Probst undertegnet «Ashlyn D., Member Services, Amazon.com Advantage».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer