Hvor ble det av piratflagget?

Lav Jack Sparrow-faktor i The Pirate Bay-saken.

FLAGGET TIL TOPPS, MEN IKKE I RETTSSALEN: Det var The Pirate Bays tilhengere som viste piratflagget under åpningen av rettssaken i Stockholm. Blant de tiltalte var bråkjekkhet og nettvisjoner erstattet av et systematisk forsøk på å bagatellisere The Pirate Bays betydning for nettsamfunnet, og de tiltaltes betydning for The Pirate Bay, skriver DB.nos kommentator. Foto: SCANPIX
FLAGGET TIL TOPPS, MEN IKKE I RETTSSALEN: Det var The Pirate Bays tilhengere som viste piratflagget under åpningen av rettssaken i Stockholm. Blant de tiltalte var bråkjekkhet og nettvisjoner erstattet av et systematisk forsøk på å bagatellisere The Pirate Bays betydning for nettsamfunnet, og de tiltaltes betydning for The Pirate Bay, skriver DB.nos kommentator. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hvem vinner i The Pirate Bay-rettsaken? Alle som snakker om den kanskje mest prinsipielle rettsaken i Europa i vårt århundre stiller spørsmålet, men knapt noen våger å tippe svaret.Utfallet er helt åpent.

Selv om frontene er klare og tydelige, og selv om de fleste som fulgte saken later til å mene som meg; at aktoratet og saksøkerne ikke styrket sin sak i løpet av de to ukene rettsaken varte, er The Pirate Bay-rettsaken juss i ukjent territorium.Det hele henger på hvordan dommerne i Stockholm tingrätt leser saken. De har få, om noen, tilsvarende saker å lene seg på.

DET ER IKKE NØDVENDIGVIS slik at utfallet av rettsaken i seg selv vil få umiddelbare og dramatiske konsekvenser for andre enn de tiltalte. For dem vil en fellelse være dramatisk. Men en fellende dom vil neppe redusere omfanget av ulovlig fildeling, og en frikjennelse vil knapt endre underholdningsindustriens negative konfrontasjonsstrategi.

Likevel skal det skapes juridisk presedens som kan få globale og vidtrekkende konsekvenser, langt utenfor de umiddelbare spørsmålene i tilknytning til fildeling og opphavsrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer