Festivalrapport: Moldejazz 2017, tirsdag 19. juli

Hvor ble du av i alt mylderet, Terje Rypdal?

Bading i bassfrekvenser, rhodes vs. flygel og kosmisk kjærlighet.

TILSLØRT KONSPIRATØR: Terje Rypdal Conspiracy holdt en særdeles proggete konsert under dag to av årets Moldejazz, men vår anmelder kunne knapt høre et kvekk fra den 70 år gamle jazzgitaristen. Foto: Geir Jartveit / Moldejazz.
TILSLØRT KONSPIRATØR: Terje Rypdal Conspiracy holdt en særdeles proggete konsert under dag to av årets Moldejazz, men vår anmelder kunne knapt høre et kvekk fra den 70 år gamle jazzgitaristen. Foto: Geir Jartveit / Moldejazz. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDEJAZZ: Hvis jeg ikke tar helt feil, mener Dag Solstad at det er noe grunnleggende småborgerlig ved pianoet. Som den venstreradikaleren han er, tåler han derfor heller ikke lyden av det.

Selv liker jeg pianoet godt, og særlig Rhodes' vidunderlige elpiano får innsidene mine til å smelte. Men den improviserte duokonserten til Vijay Iyer & Craig Taborn – to høyt respekterte pianister, må vite – resonnerer virkelig ikke i meg (med de forbeholdene det innebærer: jeg ankommer et stykke ut i settet).

Med to kolossale flygler plassert, tiltenkt eller ei, i en slags yin/yang-formasjon får duoen frem de mest enerverende kvalitetene ved instrumentet: tangentene er stive og skarpe, som elfenbenet de tradisjonelt er lagd av. Det låter, hva skal man si, institusjonalisert.

Det som derimot får sjelen min til å vibrere er saksofonspillet til Hanna Paulsberg. Jeg har til gode å overvære en konsert der hun ikke tilfører noe ekstra. Det samme kan for så vidt også sies om hennes trommeslager Hans Hulbækmo, som har en barnlig nysgjerrighet ved seg: Han får hvert slag til å høres ut som det første i hans liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer