Hvor ble framtida av?

Scifi-festivalen Multicon 2 står i «2001, en romodyssé» sitt tegn. I fire dager kan du lure med likesinnede på hvor framtida blir av.

- Vi kommer til å fokusere scifi for folket, og vise at denne sjangeren er noe som kan interssere alle, sier pressekontakt Katrine Myra til Dagbladet.no. Hun er en av arrangørene bak Shadowcon 6, den ene kongressen under Multicon. De konsentrerer seg om mediadelen av science-fiction. Den andre delen er den litterære festivalen Intercon.

Programmet i år går fra 2001 og til framtiden. Hvorfor har ikke scifi-folkets drømmer blitt noe av? Hva skjedde? Det skal Multicons program prøve å gi et svar på. De stiller med gamle og nye scifi-klassikere, som de lover provoserer, utfordrer og spør hvor vi går og hvor vi står.

Tv-serier

Frister ikke klassikere kan du også få med det siste nye innenfor scifi-sjangeren. Det betyr serier som ikke går på norsk tv, nye filmer og flere ormehull og konspirasjonsteorier.

- Vi i Shadowcon kommer til å fokuesere på tv-serier. Det er mye bra der ute, forteller Katrine.

Animé-fans skal også få sitt på Blindern denne helga. Nye nytt og mye ferskt står på programmet.

To æresgjester

Multicon byr på to æresgjester i år, Tor Åge Bringsværd og amerikaneren Vernor Vinge. Sistnevnte er kjent for bøkene «A Fire Upon Deep» og «A Deepness In The Sky», og har vunnet to Hugo-priser.

- Jeg regner med at disse to også kommer til å ta opp hvor framtida blir av. Dessuten skal Bringsværd lese fra sin nye bok «Pudder? Pudder!»

For mer informasjon:

www.shadowproject.org