Hvor blir det av ebok-entusiasmen?

Mye kriseprat i bokbransjen.

PROBLEM ELLER LØSNING? De norske ebokløsningene bærer for mye preg av å være noe bransjen har funnet på fordi de er nødt, og ikke fordi de ser de store mulighetene.
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
PROBLEM ELLER LØSNING? De norske ebokløsningene bærer for mye preg av å være noe bransjen har funnet på fordi de er nødt, og ikke fordi de ser de store mulighetene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske bokhandler er i krise, og skylder på eboka, meldte Dagens Næringsliv i forrige uke. Mens aksjekursen til den største bokhandlerkjeden Barnes & Noble synker, er den nest største, Borders, i ferd med å gå konkurs. Sistnevnte har ikke kommet med sitt eget lesebrett, og sliter med å henge med i den digitale utviklingen.

Samtidig melder nettbokhandelen Amazon at de nå selger flere e-bøker enn pocketbøker. Hvem gidder å gå til butikken dersom du kan få boka til mye lavere pris via et par klikk på tastaturet?

Skal vi - som vi gjerne gjør - sammenligne oss med amerikanerne, kan det være grunn til bekymring for norske bokhandler. Slik sett kan de puste lettet ut over at det norske eboksalget ennå ikke har nådd de store høyder.

Et døgn etter at den norske ebokløsningen Bokskya åpnet, var resultatet 3000 «solgte» bøker. De aller fleste var gratisbøker kundene fikk som oppstartstilbud fra Bokklubben.

Forrige torsdag, en knapp måned etter lanseringen, hadde i overkant av 14 000 bøker blitt lastet ned. Hvor mange som faktisk er betalt for vites ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer