- Hvor dumme tror «Øya»-forfatteren at vi lesere er?

Elendig språk i bok som kunne hatt alt.

IKKE SKRIV SELV:"Øya"-forfatteren burde hatt en ghostwriter i sin storslåtte historiske roman fra Thessaloniki. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
IKKE SKRIV SELV:"Øya"-forfatteren burde hatt en ghostwriter i sin storslåtte historiske roman fra Thessaloniki. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Victoria Hislop har, spesielt med gjennombruddsromanen «Øya» vist hvor god hun er på plott og original historisk research.

Også «Tråden», som er lagt til Thessaloniki i forrige århundre, har dramatikken som skal til for å få leserne hekta.

Gresk Makedonias hovedstad som engang rommet både jøder, muslimer og kristne, inntil brann og storpolitikk vandaliserte den engang så vakre historiske havnebyen.  

Boka åpner rundt første verdenskrig. Lille Dimitri blir født inn i en styrtrik tekstilfamilie. Faren er iskald og gnien, moren sval og vakker fra beskjedne kår. En katastrofal bybrann ødelegger herskapshuset deres, og Dimitri kommer til å vokse opp i en fattigslig bydel, med muslimer og jøder som naboer.

  Muslimer, kristne og jøder Samme tid i Smyrna i Lilleasia: Lille Katerina kommer bort fra sin mor, da de må rømme byen etter blodige konflikter og brutale nedslaktinger. Tyrkere og grekere blir enige om et bytte; muslimene blir tvangssendt til Tyrkia, kristne til Hellas. Katerina havner hos gode mennesker i Thessaloniki, med Dimitri og hans mor som naboer, samt en snill jødisk tekstilfamilie.    

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer