Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Hvor er de 70 jomfruene ?

Charlie Hebdo gjør narr av sine drapsmenn - i rekordopplag. Så blir det pause.

Både terrorister og andre får gjennomgå i den ferske utgaven av satiremagasinet Charlie Hebdo, som kommer på gata onsdag i inntil tre millioner eksemplarer - mot 60 000 før terroranggrepet siste uke.

Den nye sjefredaktøren, Gerard Biard, sa på et pressemøte i Paris tirsdag at dette blir det siste nummeret på en stund. Han har ikke bestemt hvor lang pausen skal vare.

Foruten den allerede mye omtalte forsiden, inneholder Charlie Hebdo blant annet følgende:

• Illustrasjoner og artikler fra fem tegnere, to spaltister og redaksjonssekretæren som ble drept.

• En midtside med tegninger, der hovedtegningen viser Triumfbuen og scener fra marsjen der 1,6 millioner deltok i Paris søndag. Tittelen er: «Flere mennesker til Charlie enn til messe»

• En lederartikkel der sjefredaktør Gerard Biard slår fast at «det som fikk oss til å le mest, var at Notre Dames klokker kimte til ære for oss». Videre takker han og de andre overlevende de som «virkelig står ved vår side, som ærlig og dypfølt er Charlie»

- Lyden er stillhet ?
• Spaltist Patrick Pelloux spøker om angrepet og sine døde kolleger, før han skriver: «Jeg vet ikke hvorfor dette er den første spalten jeg har skrevet i tårer. Lyden av stemmene deres er stillhet»

• Den siste siden er viet 13 tegninger, hvorav de fleste harselerer med de to islamistene som angrep Charlie Hebdo. En forestiller terroristene som ankommer paradis og spør: «Hvor er de 70 jomfruene?». Bak en munter sky kommer svaret: «De er hos Charlie-teamet, tapere!»

• Forsiden viser en tegning av Muhammed med et Jeg er Charlie-skilt og tittelen «Alt er tilgitt».

 - VARSOM, DETTE KAN TENKES Å STØTE NOEN:  Dette er det - tross alt - muntre budskapet fra tegneren Luz (til venstre) og spaltisten Patrick Pelloux i forbindelse med presentasjonen i Paris tirsdag av den nye utgaven av satiremagasinet. Førstesiden har tittelen "Alt er tilgitt" med en karikaturtegning av prefoten Muhammed med Jeg er Charlie-plakat. Foto: Philippe Wojazer, Reuters/NTB Scanpix.
- VARSOM, DETTE KAN TENKES Å STØTE NOEN: Dette er det - tross alt - muntre budskapet fra tegneren Luz (til venstre) og spaltisten Patrick Pelloux i forbindelse med presentasjonen i Paris tirsdag av den nye utgaven av satiremagasinet. Førstesiden har tittelen "Alt er tilgitt" med en karikaturtegning av prefoten Muhammed med Jeg er Charlie-plakat. Foto: Philippe Wojazer, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

(NTB-AFP).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media