DEBATT

Debatt: AAP-ordningen

Hvor er det blitt av regjeringens Inkluderingsdugnad?

Nestekjærlige innstramninger.

EN LANG VEI: Regjeringen strammer inn AAP-ordningen med begrunnelse om at altfor mange går for lenge på ordningen og at «å stille krav er å bry seg».

Problemet er jo at mange på AAP ikke får nødvendige tilbud på den lange veien tilbake til arbeidslivet, skriver innsenderen.
EN LANG VEI: Regjeringen strammer inn AAP-ordningen med begrunnelse om at altfor mange går for lenge på ordningen og at «å stille krav er å bry seg». Problemet er jo at mange på AAP ikke får nødvendige tilbud på den lange veien tilbake til arbeidslivet, skriver innsenderen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde (H) har frekkhetens nådegave når hun i Dagbladet 6, mai skriver «Det er ikke nestekjærlig å holde mennesker som har rett og krav på uføretrygd lengst mulig på en midlertidig ordning, når de faktisk har rett på uføretrygd».

Uføretrygd er den beste løsningen for noen, men da basert på grundige faglige vurderinger. Ikke ved «nestekjærlig» å stramme inn på inntektssikringsordningene for de mest utsatte gruppene. Regjeringen har i statsbudsjettet for 2019 kuttet i arbeidsmarkedstiltak for personer med nedsatt arbeidsevne og folk venter i måneder og år på arbeidsrettede tiltak.

Riksrevisjonen (Dok 3.5 2017 – 2018:) slår også fast at personer med nedsatt arbeidsevne og som mottar AAP, har minst sannsynlighet for å komme i jobb.

«Arbeidsavklaringspenger er en midlertidig inntektssikring etter sykdom, der den det gjelder enten får behandling, opptrening eller utprøving i arbeidslivet» slår Lunde helt riktig fast om ordningen for Arbeidsavklaringspenger (AAP).

Så strammer regjeringen inn med begrunnelse om at altfor mange går for lenge på denne ordningen og at «å stille krav er å bry seg».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer