DEBATT

Reform av UNE:

Hvor er engasjementet for dem som virkelig trenger hjelp, de som ikke hadde råd til å reise til Norge?

Asyllobby til besvær.

GODT IVARETATT: Asylsøkeres rettssikkerhet er godt ivaretatt. Det er mange ankemuligheter, fri rettshjelp og en lang rekke organisasjoner som kjemper for deres sak, skriver Frp's innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
GODT IVARETATT: Asylsøkeres rettssikkerhet er godt ivaretatt. Det er mange ankemuligheter, fri rettshjelp og en lang rekke organisasjoner som kjemper for deres sak, skriver Frp's innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Knapt noen andre grupper har så mange som taler deres sak, som asylsøkere. Hvor er engasjementet for dem som virkelig trenger hjelp, de som ikke hadde råd til å reise til Norge.

15 asylaktivister fra 15 forskjellige foreninger har gått sammen om et leserinnlegg i Dagbladet hvor de krever endringer i UNE, klageorganet for asyl- og utlendingssaker.

De mener tilliten til UNE blant asylsøkerne er for lav og at rettssikkerheten for asylsøkerne er for dårlig.

Det mangler ikke på interesseorganisasjoner som kjemper for asylsøkere i Norge. Knapt noen andre grupper har så mange som taler deres sak. Asylsøkere som kommer til Norge er dem som hadde råd til å betale menneskesmuglere for å komme hele veien til Norge, en reise hvor de vanligvis passerer en lang rekke trygge land.

De som virkelig lider og trenger hjelp, sitter igjen i nærområdene. Likevel bruker norske lobbyister og organisasjoner all sin tid på å få flest mulig asylsøkere til å få opphold i Norge.

For mange har asylsøkere dessverre blitt et levebrød, det er da forståelig at det er viktig for disse å opprettholde tilstrømningen til Norge. Vi som politikere kan ikke gi etter for dette presset, det vil koste samfunnet altfor mye, samtidig som vi ikke hjelper de som trenger det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.