Tre år siden: En rekke kjente Hollywood-skuespillere viser fram lapper med hashtagen #bringbackourgirls, i forbindelse med Cannes-festivalen i 2014. Hva har skjedd med Boko Haram-jentene siden den gang? Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE
Tre år siden: En rekke kjente Hollywood-skuespillere viser fram lapper med hashtagen #bringbackourgirls, i forbindelse med Cannes-festivalen i 2014. Hva har skjedd med Boko Haram-jentene siden den gang? Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHEVis mer

Boko Haram

Hvor er jentene som ble kidnappet av Boko Haram nå?

Emneknaggen #bringbackourgirls ga verden et varsku om en brutal og dødelig konflikt i Nordøst-Nigeria. Etter en stund ble det stille.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Natten mellom 14. og 15. april 2014 ble 276 jenter og kvinner kidnappet fra sovesalene sine ved en skole i Chibok i Borno nordøst i Nigeria. Det gikk noen dager før hendelsen ble rapportert i nigerianske medier.

Den 23 april holdt tidligere utdanningsminister og da opposisjonspolitiker Oby Ezekwesili en tale hvor jentene ble nevnt, og emneknaggen #bringbackourgirls ble registrert av det sosiale nettverket første gang. I uka som fulgte eksploderte bruken av emneknaggen, ikke minst fordi nigerianske myndigheter ikke ønsket å svare på spørsmål rundt kidnappingen. Det var åpenbart, ut i fra skildringene til jenter som hadde unnsluppet kidnappingen at det dreide seg om et større antall enn det myndighetene ville innrømme.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn