DEBATT

Utsatte grupper

Hvor er krisepakken til de prostituerte?

I alle typer kriser er det alltid noen det ikke snakkes om.

VANSKELIG: De i prostitusjon ønsker å være med på den nasjonale dugnaden for å bekjempe smitte. Det er svært vanskelig å overholde, når man ikke har penger til husleie eller mat, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
VANSKELIG: De i prostitusjon ønsker å være med på den nasjonale dugnaden for å bekjempe smitte. Det er svært vanskelig å overholde, når man ikke har penger til husleie eller mat, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vi er alle preget av situasjonen vi er i, uavhengig av hvem eller hva vi er, eller jobber med.

Politikerne har snakket om krisepakke til forskjellige yrkesgrupper – det er kjempebra!

I alle typer kriser er det alltid noen det ikke snakkes om. Delvis fordi de det gjelder ikke står mye fram i sosiale medier, men ikke minst fordi gruppa er svært utsatt og stigmatisert!

Jeg tenker på dem som er i prostitusjon! Denne gruppa er sårbare for store forandringer, det være seg økonomi, mangel på kontakt med forskjellige type hjelpeinstanser og sosialt nettverk.

De har det svært tøft nå, og sliter på alle områder.

Helsedirektoratet har gått ut med et midlertidig forbud mot fysisk salg av sex. Dette grunnet brudd på smittevernloven. Man kan selge seksuelle tjenester via WEB-kamera/internett, men den muligheten er det mange som ikke har grunnet dårlig råd og ustabile boforhold.

Et av svarene er å fortsette å selge sex når alternativet er at man faktisk ikke har en krone.

De i prostitusjon ønsker å være med på den nasjonale dugnaden for å bekjempe smitte. Det er svært vanskelig å overholde, når man ikke har penger til husleie eller mat!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer