Hvor er motet og kjærligheten?

Vi står sammen i nasjonale katastrofer. Vi viser mot. Men ikke når det gjelder barn som lever med trusler om tilbakesendelse til et liv med sult og forfølgelse.

FÅ MØTTE: «Hvorfor samler dette klare bruddet på menneskerettigheter bare noen hundre mennesker? Jeg forstår det ikke», skriver Ronge. 
Foto: Privat
FÅ MØTTE: «Hvorfor samler dette klare bruddet på menneskerettigheter bare noen hundre mennesker? Jeg forstår det ikke», skriver Ronge. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg forstår ikke hvorfor det er slik, at vi i verdens rikeste land, aksepterer at mange hundre barn lever med barndommen på vent. Hvorfor er det slik, at vi, som er opplært til å ikke stjele, med åpne øyne stjeler deres barndom.

Hvorfor er det slik, at vi som nasjon, har akseptert at hundrevis av barn i Norge er rettsløse. Barn som ikke har gjort noe galt. Som ønsker seg en barndom uten krig og forfølgelse. Jeg forstår det ikke.

På lørdag var jeg med i et demonstrasjonstog for disse barna. I Oslo var vi noen hundre som trosset regn og vind for å si hva vi mener om behandlingen av barn og unge i norsk asylpolitikk. I min naivitet var jeg sikker på at det ville samle mange tusen mennesker. I byen med det store hjertet.

Det er under en måned siden vi samlet oss i solidaritet mot reservasjonsretten. Ti tusen av oss sa nei og gikk i tog for å protestere. Med fare for å blande snørr og barter: hva med de barna som allerede er født? De barna som har tilbrakt store deler av sin barndom i Norge. De barna som kanskje startet sitt liv på flukt. Og som trodde de kom til et land som kunne gi dem trygghet. Hvorfor samler dette klare bruddet på menneskerettigheter bare noen hundre mennesker? Jeg forstår det ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer