DEBATT

Facebook og sensur

Hvor er protestene når Facebook sensurerer tyrkernes brutale og skitne krig mot kurderne?

Gratulerer til redaktører og politikere med å ha slått inn en vid åpen dør.

Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen med forsiden av Aftenposten. Men hvor er han når Facebook sensurerer den skitne og brutale krigen tyrkerne fører mot kurderne, spør Seher Aydar. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen med forsiden av Aftenposten. Men hvor er han når Facebook sensurerer den skitne og brutale krigen tyrkerne fører mot kurderne, spør Seher Aydar. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har det ikoniske bildet fra Vietnam-krigen preget både sosiale medier som avisforsider. Etter at Aftenposten gjorde det til en kampsak for ytringsfrihet har alle fra Erna Solberg til Jonas Gahr Støre kastet seg på og postet bildet, i følge dem selv fordi det er en viktig prinsipiell sak at Facebook ikke skal få sensurere bort viktige politiske ytringer. Og det er det også.

Det er viktig å slåss for ytringsfriheten, men vi er mange som undrer oss over hvor høyt samfunnstopper og redaktører roper om sin ytringsfrihet over noe som tilhører fortiden, uten at vi hører et knyst om den sensuren Facebook bedriver av en minst like alvorlig krig som føres av en av Norges allierte i dag: Tyrkias brutale krigføring mot kurdere i Tyrkia og Syria.

  • Les også «Kjære Espen Egil. Ikke narr oss til å tro at Facebook er den eneste fienden. Du er også det».

Jeg har selv fått fjernet flere innlegg om den skitne og brutale krigføringen Tyrkia fører mot sivilbefolkningen i eget land - såvel som de tyrkiske angrepene på de kurdiske styrkene som slåss mot ISIS i Syria. Facebook har sensurert poster med informasjon om lovlige demonstrasjoner avholdt her i Norge - og til og med fjernet poster jeg har skrevet om at de har sensurert ting jeg har skrevet om samme demonstrasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer