Hvor er skjelettet mitt?

Jahn Teigen etterlyser den originale skjelettdrakt han brukte under Melodi Grand Prix i 1976. Den ble levert inn til Fretex i Oslo i 1982. Har du sett den?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• BLOGG: Hva vil du ha på et rockemuseum?

-  Jeg visste at den originale drakta var borte, men jeg visste ikke at den var forsvunnet på den måten. Den drakta tror jeg har betydd mye for rocken i Norge, sier Jahn Teigen.

Skummel lokkemann

Han kikker på gamle bilder av kostymet som skrev seg inn i norsk pop- og rockhistorie en lørdagskveld for 29 år siden.

Sjokkerte norske Grand Prix-seere satte potetgullet og seigmennene i halsen da Jahn Teigen og Inger Lise Rypdal framførte sangen «Voodoo».

Teigen var kledd i skjelettdrakta, og framsto som skummel lokkemann overfor Rypdal i hvit sommerkjole. Telefonene glødet på NRK-huset, og på Sør- og Vestlandet trodde de Teigen var djevelen. Skjelettdrakta hadde nærmest tatt dyden til det norske tv-publikummet.

Nå viser det seg at et av de mest selvskrevne objektene i et framtidig rockmuseum er sporløst forsvunnet. -  Jeg leverte det inn til Fretex i 1982, forteller Thor Greni til Dagbladet.

Greni, som for øvrig er far til Øystein Greni i BigBang, var mannen som fikk Jahn Teigen til å ikle seg drakta. Han jobbet på det tidspunktet i Levi\'s, og hadde fått inn en skjelettdrakt i forbindelse med en designkonkurranse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer