Hvor finner vi perlene i Marker?

Marker har mye å tilby turister, men tilbudene må gjøres bedre kjent.

Fornøyde turister: Vi har eksempler på at vi lykkes - turistene kommer, og de reiser fornøyde hjem, skriver Karen Eg Taraldrud. Foto: Privat.
Fornøyde turister: Vi har eksempler på at vi lykkes - turistene kommer, og de reiser fornøyde hjem, skriver Karen Eg Taraldrud. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Marker er en attraktiv bostedskommune. Det har Telemarksforskning for lengst fastslått. Men vi trenger utvikling, og det pekes ofte på at vi bør satse på turisme i Marker. Turister skal komme til vårt usedvanlig vakre landskap med skog og vassdrag, med sluser og historie som presenteres på Kanalmuseet i Ørje, med tilgjengelighet på E18 fra Oslo og fra Sverige og med koselige tilbud på alt som er landlig og godt. Hvor bra får vi det til?

Visst har vi hotelltilbud i lokal stil, kafeer i Ørje, DS Engebret Soot og MS Turisten, og vi har godt etablerte campingplasser rundt om i hele kommunen. Kreative, nye tilbud dukker opp. Mange gårdsbruk har tomme kårboliger, fordi det ikke ligger i tiden at flere generasjoner bor sammen på gården. Stabbur anvendes heller ikke alltid til mel og spekeskinke. Flere steder er ledige bygninger tatt i bruk som overnattings- eller spisested for gjester, og tilbudene er økende.

I kommunen finnes det Bed & Breakfast-tilbud, innkvartering på flere gårder, fisketurisme, ølbrygging for grupper — ikke å forglemme selskapslokale inni fjellet opplyst av 800 stearinlys eller opplevelsesbesøk i lavvo. Vi har eget cognacmerke og egen rødvin for vassdraget. Festivaltemaer i Marker spenner mellom sluser, gummibåter og bedehusmusikk. Selvsagt er det urimelig å nevne bare disse tilbudene, for det finnes mange andre. Vi har eksempler på at vi lykkes - turistene kommer, og de reiser fornøyde hjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.