Ideer

Hvor går grensen mellom kunst og aktivisme?

Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor myndighetene i Iran nekter filmskaper Mohammad Rasoulof å reise til årets Film fra Sør-festival.

ÅRETS FILM: I «Mannen mot strømmen» («A Man of Integrity») vender Mohammad Rasoulof tilbake til skildringen av enkeltmenneskers skjebne under et autoritært styresett. Foto: Film fra sør
ÅRETS FILM: I «Mannen mot strømmen» («A Man of Integrity») vender Mohammad Rasoulof tilbake til skildringen av enkeltmenneskers skjebne under et autoritært styresett. Foto: Film fra sør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mohammad Rasoulof er invitert som en av hovedgjestene til årets Film fra Sør-festival, som foregår i Oslo 9.-19. november. Men regissøren er fratatt passet og får ikke lov til å komme til Norge.

Uansett blir det anledning til å se tre av hans filmer. Den eldste av dem, «Iron Island» fra 2005, kretser rundt en svær rustholk som ligger strandet i Den persiske golf, rett utenfor kysten av Iran. Den er bebodd av en gruppe mennesker fra landets marginaliserte arabiske befolkning, et mikrokosmos som minner om William Goldings bok «Fluenes herre» (1954) eller Jens Bjørneboes «Haiene» (1974).

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer