Ideer

Hvor går grensen mellom kunst og aktivisme?

Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor myndighetene i Iran nekter filmskaper Mohammad Rasoulof å reise til årets Film fra Sør-festival.

ÅRETS FILM: I «Mannen mot strømmen» («A Man of Integrity») vender Mohammad Rasoulof tilbake til skildringen av enkeltmenneskers skjebne under et autoritært styresett. Foto: Film fra sør
ÅRETS FILM: I «Mannen mot strømmen» («A Man of Integrity») vender Mohammad Rasoulof tilbake til skildringen av enkeltmenneskers skjebne under et autoritært styresett. Foto: Film fra sør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mohammad Rasoulof er invitert som en av hovedgjestene til årets Film fra Sør-festival, som foregår i Oslo 9.-19. november. Men regissøren er fratatt passet og får ikke lov til å komme til Norge.

Uansett blir det anledning til å se tre av hans filmer. Den eldste av dem, «Iron Island» fra 2005, kretser rundt en svær rustholk som ligger strandet i Den persiske golf, rett utenfor kysten av Iran. Den er bebodd av en gruppe mennesker fra landets marginaliserte arabiske befolkning, et mikrokosmos som minner om William Goldings bok «Fluenes herre» (1954) eller Jens Bjørneboes «Haiene» (1974).

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer