Anmeldelse: Rebekka Bakken - «Things You Leave Behind»

Hvor har du vært, Rebekka Bakken?

Har lagd et smykke av et album.

INGEN NYKOMMER: Rebekka Bakken (48) fra Lier har gitt ut plater siden 2001, uten at vi har brydd oss så veldig her hjemme. Det bør endre seg med «Things You Leave Behind», mener vår anmelder. Foto: Andreas H. Bitesnich
INGEN NYKOMMER: Rebekka Bakken (48) fra Lier har gitt ut plater siden 2001, uten at vi har brydd oss så veldig her hjemme. Det bør endre seg med «Things You Leave Behind», mener vår anmelder. Foto: Andreas H. Bitesnich Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Rebekka Bakken (48) er relativt ubeskrevet i Norge, til tross for at «Things You Leave Behind» er soloalbum nummer åtte. Hvor har du vært? Eller, hvor har vi vært?

Det kan skyldes at hun flyttet til New York i 2005 og seinere Wien og har hatt et annet fokus enn hjemlandet - før hun nå har flyttet tilbake og også fått et barn.

Europa

Ikke er hun anmeldt mye i Norge, heller, også doble, stillferdige og behagelige «Most Personal» (2016) gikk mange av oss hus forbi. Men denne gangen nytter det ikke å overhøre henne. «Things You Leave Behind» er et smykke av et album.

Jeg håper hun ikke har gitt opp Norge, men det er særlig deler av Europa som er Bakkens «territorium». I mars og april neste år skal hun gjøre 16 konserter i Tyskland, Østerrike og Sveits. La oss håpe hun finner tid til noen konserter i gamlelandet også.

Ekspressiv stemme

For - album nummer åtte er spekket med gode låter, de fleste signert Bakken sjøl. Hun er beinhard i tonen og har en ekspressiv og insisterende stemme som noen ganger drar henne i retning kabareten, uten at det gjør noe. En av perlene på dette albumet er «True North», med et kontant gitarkomp og et herlig kor. Og hun gir ikke ved dørene: «Go and find your true north / 'though it wont' be me»!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.