MANIPULERT BORT: At Kim Jong-uns tante har blitt fjernet fra en propaganda-video leder til spekulasjoner om at hun også har blitt henrettet.
MANIPULERT BORT: At Kim Jong-uns tante har blitt fjernet fra en propaganda-video leder til spekulasjoner om at hun også har blitt henrettet.Vis mer

Hvor har Kim Jong-uns tante blitt av?

Manipulert bort fra propaganda-video.

(Dagbladet): I desember i fjor henrettet Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, sin egen onkel.

Onkelen Jan Sang-thaek var en av landets mektigste menn - men det satte diktatoren en brutal stopper for. 

Henrettet familiemedlemmer Det hevdes også at Jong-un har drept flere andre av sine nærmeste familiemedlemmer, men det har ikke kommet rapporter om at onkelens kone, Kim Kyong-hui (67), har blitt drept.

Kyoung-hui er datter av den tidligere Nord-Korea-lederen Kim Il-sun, og hun er søsteren til landets forrige leder, Kim Jong-il.

Eksperter har derfor tidligere gått ut i fra at hun skal være trygg i det nåværende regimet.

Manipulert bort I en propaganda-video som ble sendt på nordkoreansk TV i januar, kan man se tanta side om side med diktatoren og hans kone.

I etterkant har derimot Kyong-hui blitt manipulert bort, slik at man bare kan se Kim Jong-un og hans kone i videoen, skriver den sørkoreanske avisa Choson Ilbo.

At tanta er sporløst forsvunnet fra videoen har ledet til spekulasjoner om at hun også har blitt henrettet.

- Det kan virke som om Kim Kyong-hui ikke lenger har en sterk posisjon i partiet, men vi har ikke nok bekreftelse til å si at hun har blitt sparket fra partiet, sier en offisiell represenant for Sør-Korea til avisa.

Tillater utvalgte BBC-programmer Kyong-hui ble sist sett på en offentlig konsert i september i fjor.

Nord-Koreas leder styrer alt som blir sendt på TV i landet, og det er ikke lov til å se på utenlandske TV-programmer. Innbyggerne har kun tilgang på én statsstyrt TV-kanal, som viser 6,5 timer med TV hver dag.

I april ble det likevel kjent at Kim Jong-un ville tillate befolkningen å se noen nøye utvalgte BBC-programmer.