DEBATT

Debatt: Forskjells-Norge

Hvor har Støre vært de siste tiårene?

Vi må helt tilbake til 1930-tallet for å finne like store forskjeller mellom folk flest og de rikeste her til lands.

KAMP: Vi må vise velgerne at det nytter å stemme på partier som vil stanse velferdsprofitørene og bekjempe Forskjells-Norge, skriver Marie Sneve Martinussen. Foto: André Løyning.
KAMP: Vi må vise velgerne at det nytter å stemme på partier som vil stanse velferdsprofitørene og bekjempe Forskjells-Norge, skriver Marie Sneve Martinussen. Foto: André Løyning. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

De siste årene har Rødt jobbet mot forskjells-fornektelsen hos de andre partiene: De snakker gjerne om økonomiske og sosiale forskjeller på globalt nivå og i andre land, men når det gjelder Norge synger både blå og rødgrønn fløy samme refreng om at vi heldigvis ikke har den slags problemer her.

På Aps landsmøte i fjor sa for eksempel Jonas Gahr Støre at Ap skulle «videreutvikle Norge som et land med små forskjeller». Det er nesten så man må gni seg i øynene. Hvor har Støre vært de siste tiårene? Har han ikke fått med seg at vi må helt tilbake til 1930-tallet for å finne like store forskjeller mellom folk flest og de rikeste her til lands? Er han klar over at forskjellene siden 1990 har økt raskere i Norge enn i USA og Storbritannia?

Denne fornektelsen er i seg selv et problem, siden første skritt for å få gjort noe med Forskjells-Norge, er å innse at det finnes.

Derfor er det viktig og velkomment at SV nå endrer retorikk. Mens de tidligere skrøt av at forskjellene ble mindre mens de styrte, konkluderer de nå med at forskjellene har økt de siste tiårene, og at de fortsetter å øke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer