Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hvor intellektuell er du?

Hvor intellektuell er du? Ny quiz i dag.

Hvor intellektuell er du?:


•Dagens quiz•Ta quizen: Dag 1

•Ta quizen: Dag 2

Ta quizen: Dag 3

(Dagbladet.no): Du må kunne litt om Beat-artister, usynlige venner og russiske psevdonymer skal du nå helt opp i Dagbladets quiz for de mer eller mindre intellektuelle av dere lesere.

I disse dager er Dagbladet i ferd med å kåre Norges ti viktigste intellektuelle. Avisa ønsker med dette å sette søkelyset på en type stemmer i samfunnet som evner å finne brukbare svar og stille gode spørsmål i en komplisert tid. Kanskje er intellektuelle stemmer viktigere enn på lenge utfra de store samfunnsbevegelsene som vi i dag er vitne til. Men hvilken rolle spiller de intellektuelle i dag, og hva betyr det å være intellektuell?

Kriteriene juryen har jobbet utfra er som følger: Personer som preger norsk offentlighet, som snakker eller skriver med samfunnsengasjert tyngde innen flere områder, også utover sitt eget fagfelt. En intellektuell er en som blander seg i ting han ikke har noe med, som Sartre sa.

Personer som forholder seg til de mest brennbare spørsmålene i vår tid på overraskende, nye og udogmatiske måter - eller folk som legger vekt på tradisjonen i en tid der alle løper etter det som er nytt.

Juryen har bestått av:

Professor Tove Bull, redaktør Marit Eikemo, professorTore Rem, redaktør Hilde Sandvik, professor Steinar Westin og redaktør Knut Olav Åmås. Hege Duckert, Gudleiv Forr og Torgeir Larsen fra Dagbladet var også med, men uten forslagsrett.

Det blir en forskjellig quiz hver dag frem til og med mandag. Vinnerne trekkes tirsdag klokka 12.00

VINN HEDER OG DENNE: De som svarer alt rett på en quiz er med i trekningen om en t-skjorte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media