DEBATT

Debatt: Integrering

Hvor lenge skal vi fortsette å telle barn ut fra hudfarge?

La de nyfødte være nyfødte.

IKKE INNVANDRER: Nyfødte kan ikke ha innvandrerbakgrunn. De har latt seg føde, og de har ikke vandret inn noe sted som helst, enten foreldrene eller besteforeldrene er født i Lahore, Mogadishu, Santiago eller Bergen, skriver artikkelforfatteren. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
IKKE INNVANDRER: Nyfødte kan ikke ha innvandrerbakgrunn. De har latt seg føde, og de har ikke vandret inn noe sted som helst, enten foreldrene eller besteforeldrene er født i Lahore, Mogadishu, Santiago eller Bergen, skriver artikkelforfatteren. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Begrepet «nyfødte med innvandrerbakgrunn» har plutselig begynt å feste seg. Det bør det ikke.

Hvis man faktisk ønsker at alle skal føle seg hjemme i dette samfunnet, kan jeg vanskelig forestille meg et mer skadelig begrep enn dette. Nyfødte kan ikke ha innvandrerbakgrunn. De har latt seg føde, og de har blitt født. De har ikke vandret inn noe sted som helst. De har ikke engang lært seg å gå.

De har skreket. De har prøvd å finne mammas pupp. Forhåpentligvis har de klart det, og skreket litt mindre. De trengte ikke engang å «vandre» til puppen. Den var rett der. I Norge. Helt nøyaktig på det stedet de ble født.

Hvor lenge skal vi fortsette å telle barn ut fra hudfarge, eller ut fra antakelser om religion eller kultur? Å telle nyfødte ut fra hvorvidt foreldrene eller besteforeldrene er født i Lahore, Mogadishu, Santiago eller Bergen, er en reduksjonistisk tilnærming til mennesker som per definisjon er ubeskrevne blad. Det uendelig enkle faktum er at de nyfødte kommer til å vokse opp til å bli en ytterst uensartet gruppe mennesker som vil bidra til samfunnet på utallige måter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer