Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hvor mange menn drepte egentlig Billy The Kid?

Wandrups utvalgte: Magasinet Pionér følger virkelige skikkelser fra det ville vesten.

BILLY THE KID: Det er synd å si at han ble gjennomfotografert. Dette er et av de få sikre bildene av den beryktede unggutten.
BILLY THE KID: Det er synd å si at han ble gjennomfotografert. Dette er et av de få sikre bildene av den beryktede unggutten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TEGNESERIE: Hvem var egentlig Billy the Kid? Skjøt han 21 menn på like mange år? Dette får du vite mer om i Pionér, som er tegnet av italienske seriekunstnere. Bladet kom i Norge først i perioden 1975-1981, dernest fra 1981 til 1988.

VIRKELIGE FIGURER dukker opp i oppdiktede historier fra det ville vesten.
VIRKELIGE FIGURER dukker opp i oppdiktede historier fra det ville vesten. Vis mer

Fra 2013 er disse fortellingene kommet ut i kronologisk rekkefølge. Historiene forteller om innvandreren Brett MacDonald, som døde i slaget ved Alamo i 1836. Hans etterslekt følges videre gjennom historier som tar utgangspunkt i historiske hendelser og skikkelser - ikke helt ulikt opplegget i Morgan Kane-bøkene.

I de nyeste bladene har vi fulgt MacDonalds barnebarn Ben gjennom borgerkrig og indianerslag. I det nyeste heftet møter han historiske skikkelser som Billy The Kid og dommer Roy Bean, som ble kalt loven vest for Pecos. Som vanlig i disse bladene, bidrar magasinets redaktør, Harry Hansen, med gode bakgrunnsartikler. Denne gangen skiller han snørr og bart i en fyldig fortelling om virkelighetens Billy.

Her er mye kunnskap å hente. Neste nummer kommer 15. mai og handler om duellen i Tombstone.