BILLY THE KID: Det er synd å si at han ble gjennomfotografert. Dette er et av de få sikre bildene av den beryktede unggutten.
BILLY THE KID: Det er synd å si at han ble gjennomfotografert. Dette er et av de få sikre bildene av den beryktede unggutten.Vis mer

Hvor mange menn drepte egentlig Billy The Kid?

Wandrups utvalgte: Magasinet Pionér følger virkelige skikkelser fra det ville vesten.

TEGNESERIE: Hvem var egentlig Billy the Kid? Skjøt han 21 menn på like mange år? Dette får du vite mer om i Pionér, som er tegnet av italienske seriekunstnere. Bladet kom i Norge først i perioden 1975-1981, dernest fra 1981 til 1988.

VIRKELIGE FIGURER dukker opp i oppdiktede historier fra det ville vesten.
VIRKELIGE FIGURER dukker opp i oppdiktede historier fra det ville vesten. Vis mer

Fra 2013 er disse fortellingene kommet ut i kronologisk rekkefølge. Historiene forteller om innvandreren Brett MacDonald, som døde i slaget ved Alamo i 1836. Hans etterslekt følges videre gjennom historier som tar utgangspunkt i historiske hendelser og skikkelser - ikke helt ulikt opplegget i Morgan Kane-bøkene.

I de nyeste bladene har vi fulgt MacDonalds barnebarn Ben gjennom borgerkrig og indianerslag. I det nyeste heftet møter han historiske skikkelser som Billy The Kid og dommer Roy Bean, som ble kalt loven vest for Pecos. Som vanlig i disse bladene, bidrar magasinets redaktør, Harry Hansen, med gode bakgrunnsartikler. Denne gangen skiller han snørr og bart i en fyldig fortelling om virkelighetens Billy.

Her er mye kunnskap å hente. Neste nummer kommer 15. mai og handler om duellen i Tombstone.