RUDE GIRL: Rihanna lagde definitivt show i Oslo Spektrum søndag kveld. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
RUDE GIRL: Rihanna lagde definitivt show i Oslo Spektrum søndag kveld. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer

Hvor mange simulerte sexstillinger rekker du på to timer?

Rude girl Rihanna forsøker å gi deg svaret.

KONSERT: Det er fem år, flere titalls millioner solgte album, noen lekkede nakenbilder og en voldelig ekskjæreste siden popdronninga Rihanna holdt et slags hoff og sang et par låter under Nobelkonserten i Oslo i 2006.

Den gang lovpriste hun den nobelprisvinnende økonomen Muhammad Yunus. Det er meget mulig hun har fått et par andre interesser siden den gang.

For Rihanna velger på mange måter selv å forlede oppmerksomheten til så mange andre elementer enn musikken sin i konsertopplevelsen, med lapdances på dansere og en heldig publikummer, sadolenker og minimal bekledning.

Lukta av en hitlåt En spesiell takk må i den forbindelse rettes til den dansende kollisjonstestdukka som underholdt publikum mens Rihanna framførte en, for å bruke et velkjent idoldommerutrykk, heseblesende versjon av «Shut Up and Drive».

Likevel er det vanskelig å ikke la seg imponere av den umiskjennelige eimen av hitlåter som lå tjukt i lokalet.

Den drivende showåpneren «Only Girl (In the World)», da Rihanna pisket i gang publkum på «S&M» og det bokstavelig talte høydepunktet «Love the Way You Lie Part 2» - der hun og et piano ble heist mange meter opp i været - var bevis nok for at den barbadiske popstjerna i dag blir regnet som et av verdens største popikoner.

Gitarsolo-fail Og selv om man kan prosedere med at Prince ubestridelig har sin sjarm, er det noe så usannsynlig mye mer tiltalende med en smokingkledd Rihanna som blir befølt av tre halvnakne dansere mens hun på lite subtilt vis roper «wanna grind, grind, grind, grind» på coverversjonen av «Darling Nikki».

Hun mistet en del momentum med et par-tre ballader litt over halvveis i konserten, inkludert «Hate that I love You» og «California King Bed», hvor Extreme-gitaristen Nuno Bettencourt i bredbeint positur stjal showet. Med negativt fortegn.

DRO FAN OPP PÅ SCENEN: Ei jente ble trukket opp på scenen under konserten, og var ikke vond å be da hun fikk en fyrrig lapdance av Rihanna. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
DRO FAN OPP PÅ SCENEN: Ei jente ble trukket opp på scenen under konserten, og var ikke vond å be da hun fikk en fyrrig lapdance av Rihanna. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Nesten minuttet lange gitarsoloer har med rette blitt utrydda i popmusikken anno 2011, og det er vel uansett ikke på Rihanna-konsert man drar for å få med seg slikt heller.

Mens danske anmeldere mente Rihanna hørtes ut som en kjønnsykdom da hun skrikende kalte byen Herning for «Whorening» før helga, kunne det se ut som om hun tok det hele et skritt lenger her til lands og blir sannsynligvis å finne i køen på Olafiaklinikken i morgen, så mye som hun klødde seg på underlivet på Spektrum-scenen.

En ekte rockestjerne har hun også blitt, altså.