Foto: Universal
Foto: UniversalVis mer

Hvor mange tåremetaforer det er lov å presse inn i låttitlene sine?

Cheryl Cole får Rihanna til å fremstå som Simone de Beauvoir.

ALBUM: Da Rihanna ga ut plata «Rated R» i fjor høst var det vanskelig å vurdere den uten å sette den inn i en første-utgivelse-etter-at-hun-ble-skambanka-av-ekstypen-kontekst.

Det er nå to måneder siden tidligere Girls Aloud-medlem og nåværende «X Factor»-dommer Cheryl Cole ble formelt skilt fra fotballspilleren Ashley Cole, etter at han blant annet gledet et kobbel britiske «Page Three»-modeller med et utvalg av Kåre Conradi-inspirerte MMS'er.

Men der Rihanna plent nektet å innta noen slags form for offerrolle, får Cheryl Cole sin barbadiske popkollega til å fremstå som sjefsfeministen Simone de Beauvoir.

«Messy Little Raindrops»

Cheryl Cole

2 1 6
Plateselskap:

Universal/Polydor

Se alle anmeldelser

Det får da være grenser for hvor mange tåremetaforer («The Flood», «Raindrops») det er lov å presse inn i låttitlene og sutretekstene sine, samtidig som man på fulle alvor resirkulerer utdaterte Madonna-anno-«Confessions on a Dancefloor»-produksjoner.

Men man aner vel hvor ambisjonsnivået for Coles musikalske kvinnekamp ligger når hun ikke en gang kan kvitte seg med etternavnet til mannen som svek henne.

Hvor mange tåremetaforer det er lov å presse inn i låttitlene sine?