Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hvor mange trommesett får du plass til i stua?

Med «Guitar Hero 5» kan det bli seriøst trangt.

|||TO GITARER, én tromme og én vokalist. Til nå har det vært standardoppskriften på hvordan plastikkbandene skal se ut i de tusen hjem, der både «Guitar Hero» og «Rock Band» har kjempet side om side om det lekne folkets gunst.

Når «Guitar Hero 5» nå ruller ut for fullt, er det heldigvis mer enn en oppdatert låtliste som skiller spillet fra de etter hvert mange forgjengerne: Nå får du nemlig også muligheten til å bestemme hvordan bandet ditt skal settes sammen — med opptil fire bandmedlemmer totalt.

DETTE BETYR AT du kan starte opp et band som for eksempel består av tre trommer og én gitar, fire gitarer — eller én tromme og tre på vokal om du virkelig er i det eksperimentelle hjørnet.

Det kommer vel fortsatt til å være blant sjeldenhetene at fire plasttrommesett finner vei inn i samme stue, men bare at det er mulig er en besnærende og lett bråkete tanke.

Større sjanse er det kanskje at flere gitarer får spilt sammen, spesielt nå som det etterhvert er mange som har en plastgitar eller to liggende hjemme.

SOM VANLIG ER låtutvalget av det varierte slaget, med alt fra klassisk rock som fedrene våre hørte på, til moderne indiefavoritter som årets Øya-publikum lavmælt vil nikke gjenkjennende til.

1

Felles for de fleste låtene er at de er morsomme å spille, selv på lavere vanskelighetsgrader — men for veteranene er det også mange tøffe utfordringer i vente.

Nytt av året er også at «Guitar Hero 5» legger opp til mer enn rene låtgjennomganger, der folk for eksempel kan hoppe inn og ut av sangene når de vil, eller spille seg oppover vanskelighetsgradene i en og samme sang om du gjør det bra.

DER «ROCK BAND» til nå for mange har vært favoritten når det kommer til flerspilling, tar «Guitar Hero» med femteutgaven og alle dens moduser et solid sprang tilbake opp til tetplass.

Det er lite som er galt med «Guitar Hero 5», som som nesten bare skulle mangle med den massive erfaringen som følger med de nesten overdrevent mange utgivelsene i serien.

Og for å sørge for at all moroa er tilgjengelig fra første sekund, er alle sangene låst opp straks du starter opp spillet. Sånn skal det gjøres.

 Her er alle sangene i «Guitar Hero 5».

Hvor mange trommesett får du plass til i stua?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling