Hvor morsomt blir «Grey\'s Anatomy» nå?

Manusforfatterne i Hollywood streiker.

(Dagbladet.no): Etter uker med forhandlinger, er tålmodigheten nå slutt. I dag gikk 12 000 medlemmer av Writers Guild of America ut i streik for første gang siden 1988.

Tv-selskapene frykter nå tap i hundremillioners-klassen om manusforfatterne ikke kommer tilbake på jobb kjapt, skriver LA Times.

Fans av serier som «Heroes» og «Grey\'s Anatomy» trenger foreløpig ikke å være veldig bekymret, da de store studioene har manus i bakhånd for en stund framover.

Men om streiken blir langvarig, er det fare for at kanalene tvinges til å sende repriser fra begynnelsen av 2008.

Et særlig vanskelig tema i forhandlingene har vært spørsmål om kompensasjon for nettdistribusjon av serier. Dette er et så viktig spørsmål at manusforfatterne vil kjempe lenge for at kravene skal bli innfridd.

- Disse er de viktigste temaene vi har møtt på mange år. Hvis vi ikke får økt beskyttelse nå vet vi ikke hvordan framtida vår kommer til å bli, sier Dan E. Fesman, manusforfatter for «NCIS» til LA Times.

KAN BLI RAMMET: Sesong fire av «Grey\'s Anatomy» skal etter planen vare fram til begynnelsen av neste år. Det kan bety trøbbel, om manusforfatternes streik blir langvarig. Foto: TV 2
KAN BLI RAMMET: Sesong fire av «Grey\'s Anatomy» skal etter planen vare fram til begynnelsen av neste år. Det kan bety trøbbel, om manusforfatternes streik blir langvarig. Foto: TV 2 Vis mer
ALVORLIGE KONSEKVENSER: Drøyt 12 000 medlemmer av Writers Guild of America gikk i dag ut i streik.