Hvor mye billigere bør PS3 bli?

Sony klør seg i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sony forsøker nå å anslå hvor mye de skal imøtekomme forbrukernes krav om en prisreduksjon på spillkonsollen PlayStation 3.

- Dette med et priskutt er noe vi studerer om dagen. Det er hva vi forsøker å komme frem til, kunne Sony-sjef Howard Stringer nylig fortelle Financial Times, melder AFP.

- Ønsker lavere pris

Han innrømmet ifølge nyhetsbyrået at Sony nå møter sterk motstand fra konkurrenten Nintendos spillkonsoll Wii, som har et langt større salg - delvis på grunn av lavere pris.

- Nintendo Wii har vært et suksessrikt produkt basert på en god businessmodell, sammenliget med vårt ... fordi det er billigere, sa Stringer, og innrømmet at det «utenfor all tvil» at forbrukerne ønsker en lavere pris.

Allerede før Japan-lanseringen av PlayStation 3 sist november kuttet Sony prisen med 20 prosent for å bedre imøtekomme konkurrentenes produkter. Likevel er prisen på konsollen fortsatt et godt stykke høyere enn det konkurrentene Microsoft og Nintendo kan tilby sine spillmaskiner for.

I Norge koster en PlayStation 3-maskin rundt 6000 kroner, mens en Wii koster rundt 2500 kroner og den dyreste Xbox 360-versjonen koster rundt 3000 kroner.

Over en million

SELGER MASKINEN: Men Sony-sjef Howard Stringer (til venstre) ønsker å finne ut hvor mye PS3-prisen må senkes for å selge flere konsoller. Foto: DON EMMERT / AFP / SCANPIX
SELGER MASKINEN: Men Sony-sjef Howard Stringer (til venstre) ønsker å finne ut hvor mye PS3-prisen må senkes for å selge flere konsoller. Foto: DON EMMERT / AFP / SCANPIX Vis mer

Sony opplevde et stort tap forrige budsjettår, og det er ifølge nyhetsbyrået ventet at tallene vil forbli røde også inneværende år. Sony har allerede sett seg nødt til å si opp ansatte.

Til tross for dette kunne Sony nylig melde at de har solgt over en million konsoller i Europa, og at salget har gått raskere enn det gjorde med PlayStation 2.

Etter lanseringen har det ikke vært lansert altfor mange spill til PlayStation 3, men nylig ble det klart at Sony vil vise frem «mer enn 15 egenutviklede spill» på årets E3-messe i Los Angeles - spill som skal lanseres i løpet av året. Dagbladet.no vil være på plass i Los Angeles for å fortelle mer om disse titlene - og mye mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer