Hvor mye koster en festival?

Quart gikk i hvert fall for 400 000.

(Dagbladet.no): I juni ble Quart-festivalen begjært konkurs og konkursboet lagt ut for salg. Arild Buli, investor og tidligere deleier i festivalen, fikk tilslag på budet - og erklærte at «Quartfestivalen skal bli større enn noen gang».

Under skiftesamlingen i Kristiansand tingrett i dag, ble det klart at Buli betalte 400 000 for Quart.

- I utgangspunktet synes jeg det var billig, men det kommer an på hvilke rammebetingelser man får for å lage en god festival. De fire siste årene har ikke Quart vært spesielt god forretning. Vi ønsker å bygge en levedyktig festival, sier Buli til Dagbladet.no.

Ifølge Fvn.no omfatter kjøpet alt fra inventar, navnerettigheter, telefonnumre og nettadresser til kabler, gjerder, barddisker osv.

- Vi ønsker å løfte festivalen opp på det nivået det har vært, pluss å gjøre den litt mer safe. Selskapsformen stiftelse fungerte ikke så bra, nå er det et aksjeselskap, og vi prøver å få drift på flere ting ut over festivalen, som merchandise og eget sponsorsalg. Tidligere var slike ting satt ut til eksterne selskaper, forteller Buli.

Quartfestivalen gikk konkurs på grunn av svikt i billettsalget og overskridelser av kostnadsbudsjettet. Ifølge Fvn er følgende nedtegnet i referatet fra Quartfestivalens styremøte 22. mai:

- Vi mangler fremdeles headliner til fredag, og har booka for 11,2 millioner. Styret minner om at maks bookingramme er 11,5 millioner, står det.

Nå er planen at festivalen går av stabelen 30. til 6. juli - selv om de ikke har funnet en bookingsjef ennå.

BLADDE OPP: Investor Arild Buli kjøpte konkursboet etter Quart. Foto: Jan L Dahl
BLADDE OPP: Investor Arild Buli kjøpte konkursboet etter Quart. Foto: Jan L Dahl Vis mer

- Vi har allerede sagt at vi skal legge ut 100 000 billetter til neste år, 20 000 for hver dag.

- Det betyr at dere vil bli større en Hovefestivalen?

- Ja, det vil vi.

Hvor mye koster en festival?