Hvor mye skal vi betale?

Dere arrogante, sosialpolitiske, miljøbevisste besserwizzere, hvor sneversynte kan dere være?

DYRT: «Alt som ikke er bra for oss koster», skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
DYRT: «Alt som ikke er bra for oss koster», skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MILJØ: Assad Nasir skriver om overforbrukersamfunnet i Dagbladet nylig. Han kritiserer dem som tror det holder med Earth hour, og mener folk bør ha dårlig samvittighet for å ødelegge planeten.

La oss først være enige om én ting. Earth hour hjelper ikke. For å si det slik det er: Jeg skrudde faktisk på lysene, de jeg kunne finne i huset, den kvelden.

Jeg merker faktisk at jeg blir lettere provosert over at det finnes slike som deg, som løper statens ærend for å få inn mest penger under miljøets gode hensikt. For det hjelper heller ikke noe særlig at vi nordmenn betaler så det svir for vårt bruk her oppe i isødet, når man knapt kan se landegrenser og fjell, blå himmel, i Kina, Russland og andre store produksjonsområder.

Jeg bor på bygda. Da både min kone og jeg har lang vei til jobb, blir det HELT UMULIG å være uten bil. Vi forsøkte med en bil, men kabalen gikk ikke opp. Med to biler, og årsavgiftene deretter, høye dieselpriser og høyst uvennlig forbruk av bensin på den eldre bilen som jeg bruker, har jeg ikke har råd til to miljøvennlige biler. Sånn sett er jeg fanget i et dilemma, en ond sirkel som aldri slutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer