«Hvor mye smerte tåler et menneske?»

Er et av spørsmålene i «Dør jeg nå?»

STERKERE DAGER: Knut Syrstad var en av verdens beste fluekastere. Så ble han rammet av testikkelkreft. Nå er boken om hans kamp mot kreften ute, der eenkelte passasjer fremstår som rene torturscener.
STERKERE DAGER: Knut Syrstad var en av verdens beste fluekastere. Så ble han rammet av testikkelkreft. Nå er boken om hans kamp mot kreften ute, der eenkelte passasjer fremstår som rene torturscener. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Knut Syrstad, født i 1970, er kjent som en av verdens beste fluekastere. I 2000 fikk han diagnosen testikkelkreft. Han hadde da vært syk i et år uten at det ble oppdaget.

Boka «Dør jeg nå?» følger hans ti år lange kamp mot kreften.

Angstfylt lesning Hvor langt ned kan kroppen kjøres før den svikter? Hvor mye smerte kan et menneske tåle?

Spørsmålet stilles ofte i forbindelse med krig og ekstrem tortur. Knut Syrstads kamp mot kreften likner rene torturscener. Det er desto mer angstfylt lesning fordi det ikke handler om krigens unntakstilstand, men et sykdomshelvete som kan ramme hver av oss når som helst.

Fatalt legebesøk «Hadde det ikke vært for at jeg langt på vei målte livskvaliteten min i hvor mye jeg veide og greide å løfte, ville det tatt lang tid før jeg hadde tenkt noe som helst,» skriver Syrstad. Han gikk tidlig til legen fordi han raskt oppdaget at noe var galt; svimmelhet, slapphet, smerter. Det skulle paradoksalt nok vise seg å være fatalt.

Usentimentalt Kreften var ikke mulig å finne. Det betydde at han slo seg til ro med at smertene hans var innbilte. Inntil han et år seinere var så dårlig at han ikke hadde noe valg. Da ble det påvist at han hadde testikkelkreft med spredning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer