Anmeldelse Film My Cousin Rachel

Hvor mye vet du om hva som skjer i hodet på den du slipper inn på deg?

Kostymethrilleren «My Cousin Rachel» er paranoid på den gode måten.

DRAMA: Trailer på filmen «My Cousin Rachel». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Hva vet du egentlig om hva som foregår inne i hodet på mennesket som betyr mest for deg? Den som for alvor begynner å gruble over hvor lite det er, har slått inn på snarveien til det fulle vanvidd. Men dette er også en type paranoia som kan ligge å kile i bunnen av mang enn effektiv psykologisk thriller, og en som virkelig visste hvordan akkurat dette kløpulveret kan strøs over febrilske hjerner, var den britiske forfatteren Daphne du Maurier. Mest kjent er nok du Maurier for romanen «Rebecca» fra 1938, thrilleren om en ung kvinne som føler seg hjemsøkt av ektemannens første kone og som begynner å tvile på motivene og følelsene til alle som omgir henne. En lignende grunnstemning finnes i «My Cousin Rachel» fra 1951.

Faktisk foregår begge historiene på øde herregårder i Cornwall, der hovedpersonene har rikelig tid til å bli opphengt både i seg selv og i den ene personen de bryr seg mest om av alle. Resultatet er en psykologisk følsom thriller, mørk på innsiden selv om den i det ytre kan bli litt vel struttende.

Giftmorder eller ei

For «My Cousin Rachel» har en og annen enerverende side. For å unngå klisjeer bør filmskapere utvise en viss beherskelse og subtilitet når de står overfor et uforfalsket, 24 karats melodrama. For «My Cousin Rachel» kan definitivt sies å falle i den kategorien, all den tid den rommer arv på avveie, mulige giftmord, hester som løper utfor stup, symboltunge smykker og restitusjonsreiser til Italia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer