Hvor ofte ser man flygelsoloer akkompagnert av røykbomber?

Musestetisk i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Trondheim (Dagbladet): Som en Clint Eastwood, Lucky Luke og John Wayne fra Mars kokte Muse opp en forsamling i Dødens dal på cowboyestetikk og halsbrekkende symforock i det de detonerte til tonene av en gnistrende «Knights of Cydonia».

Han ser virkelig ut som en blanding av en romhelt og en utspjåket emorocker, Matt Bellamy, der han krenger gitaren over skulderen og rasper de markante fortenna inn i mikrofonnettingen.

Smaksmettet

Muse sin megalomane og barokke progpop har vært noe av en meningsdeler. Enkelte kritikere har avfeid dem som plumpe Radiohead- og Queen-fetisjister, mens menigheten stort sett har doblet seg i antall for hver utgivelse.

De gjør det nemlig med hjertet utenpå brystkassa og et glimt i øyet som gjør at det aldri blir overpretensiøst eller navlebeskuende.

Noen liker jo som kjent å dynke tomatsausen i ketchup og det er utvilsomt en smaksmettet forstilling som utspinner seg i gigantteltet Dødens Dal. Strober, kaskader av lys og et bakteppe av lekre animasjoner kler opp en insisterende trio som på ingen måte skrider lettvint til verket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer