Hvor sterkt er det russiske militæret?

«De bygger færre nye skip og ubåter enn de har. Det tyder på lang sikt på en mindre marine. Bare 45% av materialet moderniseres. De vil bygge 80 nye raketter, det samme antallet ca. som Frankrike og Storbritannia har. For meg ser dette ut som en drastisk nedrustning.

Nikolai Dragnes

«Med slik utvikling i nabolandet vårt er det blitt enda tydeligere at Norges militære forsvar i dag er for dårlig, og bør forsterkes. Ikke bygges ned, slik det gjør i dag. Jeg sier ikke at Russland har planer om å angripe noe som helst, men husk at trusselbildet i dag kan endre seg veldig raskt.

Hysing-olsen«Man kan jo lure på om russland er så farlige. Visst driver de og ypper seg mot Georgia og slikt, men tror dere at de er en reell trussel mot Norge? Jeg har vanskelig for å tro det... Men da er det bra at vi er medlem av nato.

Du stiller spørsmål som om det hele handler om en fotballkamp! Krig og militær maktbruk handler da ikke om hvem som har de kuleste våpen, fancy fly or what ever. Det handler om man har en politisk ledelse som er villig til å bruke våpen og militær makt for å nå sine politiske ambisjoner. Hva i all verden skal Russland med Norge?????

Ken«Ser man på Georgia så ser man fort att norge ville faktisk klart å stå imot en slikt angrep. Så hvis russerene gikk til angrep på Norge måtte de tatt i bruk en MYE større styrke. Og slike store troppebevegelser ville vært temmelig tydelige. Så ikke vær redd.

Alexander