Hvor stille kan popmusikk bli før den forsvinner helt?

Mark Hollis og Talk Talk dingler i en tynn tråd.

INNFLYTELSESRIK: Som vokalist i Talk Talk, og senere soloartist, har Mark Hollis påvirket en rekke artister på 2000-tallet, som Radiohead og Wild Beasts. Foto: Paul Bergen/Redferns/Getty Images
INNFLYTELSESRIK: Som vokalist i Talk Talk, og senere soloartist, har Mark Hollis påvirket en rekke artister på 2000-tallet, som Radiohead og Wild Beasts. Foto: Paul Bergen/Redferns/Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LP: To av høstens fineste vinylutgivelser gjemmer seg stillferdig bak en stabel påkostede samlebokser fra rockens dinosaurer. Plateselskapet Ba Da Bing har presset opp igjen kultklassikeren «Laughing Stock» med London-bandet Talk Talk, samt det selvtitulerte soloalbumet til bandets vokalist, Mark Hollis.

To magiske og svært innflytelsesrike album, og en historie om sjeldent kompromissløse karrierevalg.

I MARTIN SCORCESES dokumentarfilm om George Harrison blir det tydelig at Harrison var nødt til å slutte i The Beatles å få tilbake kontrollen over eget liv og kunstnerskap. Det er en velkjent historie: Kommersiell suksess leder ikke til frihet, snarere til ekstrem ufrihet.

Da jeg intervjuet Paul Waaktaar under arbeidet med a-ha-biografien «The Swing of Things», kom han flere ganger tilbake til spørsmålet om hvor han hadde vært i dag uten et liv med a-ha, og hvor a-ha hadde vært om bandet hadde gjort andre og kanskje dristigere valg tidligere i karrieren. Men bordet har en tendens til å fange. Som Magne Furuholmen skriver i «Lamb to the Slaughter» fra «Memorial Beach»: I drank deep from the river / And sealed up my fate / I should have seen the trap, baby /Before it was too late.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer