Hvor stort talent er han?

Møt Julian Berntzen.

(Dagbladet.no): Unge Julian Berntzen spilte og sang seg til en sekser i Dagbladet med debuten «Waffytown», et album der bergenseren angriper orkestral kammerpop i retning av Beatles og Brian Wilson.

Nå er album nummer to her. Det er litt annerledes og litt likt. «Pictures in the house where she lives» er første album på storselskapet Universal og denne gangen har Berntzen fått hjelp av andre musikere. Han trenger ikke å gjøre alt sjøl.

Fornøyde anmeldere

Dagbladets Fredrik Wandrup er ganske fornøyd. Han trekker frem Bergen Beat-bølgen, betegnelsen på vestlandsbyens toneangivende retning i 60-talls-pop, og mener Berntzen gjentar historien, det Wandrup kaller Bergen Nybeat.

«Det er vanskelig å ikke like denne plata, selv om den til tider kan virke så fylt av musikalsk helium at den truer med å lette og bli borte i tynnere luftlag over Torgalmenningen», skriver Wandrup og kaster terning fire.

Anmelder Kurt Bakkemoen er enda mer fornøyd der han sitter over gata hos VG:

«Dette er en en sjarmerende plate som vil glede alle som liker god popmusikk. Berntzen lager musikk og iørefallende popmelodier som flere steder minner litt om Beatles».

Møt Julian

MØT JULIAN: Julian Berntzen slipper skive og møter Dagbladet.nos lesere. Send inn spørsmål nå! Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
MØT JULIAN: Julian Berntzen slipper skive og møter Dagbladet.nos lesere. Send inn spørsmål nå! Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

Du har i dag sjansen til å spørre Julian Berntzen om hva du vil. Klokka 1330 svarer han på spørsmål fra dere lesere.