KOMMENTARER

Notodden Blues Festival

Hvor var du da Knut Reiersrud spilte krøllene av selveste Buddy Guy?

Notodden Blues Festival starter i ettermiddag. Her er noen gode og litt rare festivalminner.

EN BLID GUY: Buddy Guy smiler bredt i Idrettshallen under Notodden Blues festival i 1999, men det var før han lånte bort polkagitaren sin til Knut Reiersrud. Lørdag er han tilbake i byen, og det er Reiersrud også! Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet
EN BLID GUY: Buddy Guy smiler bredt i Idrettshallen under Notodden Blues festival i 1999, men det var før han lånte bort polkagitaren sin til Knut Reiersrud. Lørdag er han tilbake i byen, og det er Reiersrud også! Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Vi er vanedyr. Vi gjør valg, for eksempel hvilken festival vi skal gå på – og så er vi gjerne trofaste mot den. For enkelte er det bare eget bryllup som kan stå i veien for den årlige «gutteturen» til Notodden i månedsskiftet juli/august – eller man legger rett og slett bryllupet til festivalen, fordi det var der de to møttes. Det har skjedd. Bryllupsnatta ble tilbrakt i campingvogna.

Notodden Blues Festival feirer sin 30. festival denne helga, med start i kveld. Undertegnede har vært med på reisen de siste 22 åra. Det har vært atskillig flere oppturer enn nedturer.

Pussig nok er det ofte de store artistene som ikke innfrir, kanskje fordi vi forventer noe mer. Wilson Pickett, Bo Diddley, Koko Taylor, Johnny Winter og Dr. John har alle gjort skuffende konserter på sine eldre dager, mens Buddy Guy (fylte 81 år søndag) har vært best når han har skjønt at det norske bluespublikummet vil ha blues og ikke sirkus. La oss håpe musikeren Buddy vinner over showmannen når verdens største levende bluesstjerne kaster glans over jubileumsfestivalen i år.

Da han gjestet festivalen for første gang, i 1999, var Chicago-musikeren så opptatt av å vandre ute blant publikum og spille som Clapton, Stevie Ray, Hendrix og alle de andre han hadde inspirert at en publikummer til slutt ropte «play some Buddy Guy!».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer