KOMMENTARER

Hvor viktig er du?

Torbjørn Røe Isaksen har en for viktig jobb til å ta pappaperm. Hvor uunnværlig er du?

TAR PAPPAPERM:  Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen blir i juni far for første gang. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TAR PAPPAPERM: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen blir i juni far for første gang. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Alt er til sjuende og sist et praktisk spørsmål. En god strategi for å ødelegge generelle ordninger og prinsipielle rettigheter er derfor å bryte dem ned til enkeltsaker. Slik Kristin Clemet nå forsøker å gjøre det med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens ønske om å ta ut full pappaperm når han blir far i juni. Hun er kritisk til at statsråder benytter seg av ordningen, fordi de ikke kan erstattes. Vanskelige å erstatte, er vel en mer korrekt beskrivelse. Og selv om det er et gyldig poeng, er den argumentasjonen hva man på godt norsk vil kunne kalle en slippery slope. For hvor viktig føler du deg? Er det kanskje noe galt når arbeidsgiver ikke ber deg droppe pappapermen?

Arbeidsmengden kan selvsagt være større i høyere stillinger, men vi er alle travle. En svart regjeringsbil som alltid står og venter er vel et tydelig tegn på at tiden er knapp, men å føle seg viktig nok, og bli ansett som viktig nok til å være uunnværlig på jobben - er, og har alltid vært, en høyst subjektiv vurdering. Det er ukjent hvem som har copyright på uttrykket, men jeg har det fra Einar Førde: «Kirkegården er full av uerstattelege folk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer