Hvordan bør den nye NRK-sjefen være?

CHRISTIAN THOMMESEN

Konsernsjef i Glamox

- Det er veldig viktig at en ny kringkastingssjef ikke blir en ny «fylkesmann». Det må være en person med betydelig internasjonal forretningsmessig innsikt i den digitale økonomien. Men med politisk og samfunnsmessig fotfeste, naturligvis.

GRETHE FOSSUM

Stortingsrepresentant, kulturkomiteen

- Den nye NRK-sjefen bør være godt oppdatert på tekniske og redaksjonelle spørsmål og samfunnsutviklingen. Det er ikke så viktig med politiske kontakter, for NRK bør avpolitiseres. Det kreves voldsomme kvalifikasjoner og vedkommende bør ha blere bein å stå på.

WILLAM NYGAARD

Forlagsdirektør i Aschehoug

- Det viktigste er lederegenskapene. Det vil være synd om vi fikk en politisk ansettelse igjen. NRK-sjefen må være et profesjonelt menneske som vet hva medieutviklingen i et globalt perspektiv går ut på.

BJØRN SIMENSEN

Operasjef, tidligere Dagblad-redaktør

- Det må være en allsidig person, med publisistisk-, medie- og kulturpolitisk bakgrunn, paret med sunn fornuft og markedsrealisme. Jeg synes det nå er tid for et grepa kvinnfolk i denne jobben, og det er jo tre utmerkede kandidater Dagbladet har lansert.

HANS-WILHELM STEINFELD

Korrespondent, NRK

- NRK trenger en konsernsjef som kan trekke opp strategi. Personen må ha grep om det politiske håndverket. NRK er en bedrift med sterk bedriftskultur, men er et selskap som vil endre karakter i tida som kommer.