DEBATT

Kultur:

Hvordan det er mulig å sette likhetstegn mellom Facebook-forbindelser og et så sterkt ord som korrupsjon?

Dagbladet sikter på Kulturrådet, men treffer kunstnerne.

UFORSTÅELIG KOBLING: mellom facebookforbindelser og mulig kameraderi, mener Kristin Danielsen. Foto: Ilja Hendel
UFORSTÅELIG KOBLING: mellom facebookforbindelser og mulig kameraderi, mener Kristin Danielsen. Foto: Ilja Hendel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I litt over en uke har Dagbladet trykket artikler med påstander om både kameraderi og korrupsjon i Kulturrådet. 24. juni lanserte Magasinet artikkelserien #Kulturkameratene hvor de mener å ha funnet sammenfall mellom tildeling av midler og utvalgsmedlemmers facebookvennskap.

Metoden beskrives i artikkelen men vi gis ikke fullt innsyn. Det skulle jeg gjerne hatt for å få testet ut spørsmål som raskt melder seg. Dersom vi følger logikken med at komitemedlemmene har store kontaktnett som påvirker tildelingene positivt, hvilket sammenfall er funnet når det gjelder avslag?

Påstander om kameraderi er ofte forbundet med personlige en-til-en relasjoner. Hvordan har metoden korrigert for at mange søkere er organisasjoner, forlag, plateselskap eller fylkeskommuner? Hvordan finner man direkte sammenheng mellom et enkelt fagutvalgsmedlems facebookbekjentskap og en hel organisasjon?

Etter en drøy ukes artikler sitter jeg igjen med en god del spørsmål til gyldigheten i faktagrunnlaget. Men det største spørsmålet er selvsagt hvordan det er mulig å sette likhetstegn mellom facebookforbindelser og et så sterkt ord som korrupsjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer