DEBATT

Hvordan er det mulig?

Hvordan er det mulig at halve NRK og en haug med VG-journalister livedekker et PR-stunt i Nordishavet hvor elitesoldater og eventyrere har takket nei til sysselmannens rause tilbud om evakuering fra isødet?

EKSPEDISJON: Polfarerne Børge Ousland og Mike Horn har nå tilbrakt 80 dager i Arktis. Foto: @borgeousland og @mikehornexplorer. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Bedringen av beredskapen er avlyst», skriver kommuneoverlege i Gamvik, Jan Eggesvik, i dagens utgave av Altaposten. Det kan virke som den er mer enn avlyst. Vi befinner oss ved smertegrensen for hva vi kan tåle og nå må de høye herrer og kvinner i sør lytte. Hvor høyt skal vi egentlig rope før noe skjer?

Hører dere oss gjennom støyen fra eventyrere i Nordishavet og politikere som krenkes av kyllingpølser på Stortingets julebord i Sør-Norge?

Jeg har vaktfri i dag og gjør et nytt forsøk. Et nytt forsøk på å fortelle dere hvor forbanna alvorlig situasjonen er for oss i Finnmark nå.

Denne uken har vi sett en rekke beredskapsavbrudd i flyambulansetjenesten. Fem av dem på onsdag 4.12. Akkurat denne onsdagen klokka 17 oppsøkte en ung mann legevakten i Kjøllefjord. Med lavt blodtrykk, lavt oksygennivå i blodet og vann på lungene, ble det første ambulanseflyet bestilt etter en halvtime. Klokka 02:30 er fortsatt ikke pasienten kommet seg til sykehus. Oksygennivået er nå faretruende lavt og blodtrykket har sunket ytterligere. Klokka 04 på natta kommer redningshelikopteret fra Lakselv og han kan endelig overflyttes til et høyere omsorgsnivå, 11 timer etter at han søkte hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer