Hvordan får han dem til å stille opp nakne?

Fotografen Spencer Tunick forteller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går samlet amerikanske Spencer Tunick 2000 mennesker på sykler til nok et nakenstunt. Denne gangen var det Amsterdam som fikk besøk av den etterhvert så notoriske fotografen, berømt for sine bilder av store samlinger av nakne mennesker på offentlige steder.

Tunick har tidligere fotografert nakne menneskemengder i byer som London, Buenos Aires, Wien, og forrige måned samlet han rekordstore 18 000 mennesker som stilte opp nakne for foto i Mexico By.

Fotoseansene foregår grytidlig om morgenene, og alle modellene stiller opp på dugnad.

Men hvordan får han det til? Hva er det han gjør og sier som får tusenvis av mennesker til å krype ut av en varm dyne og stille seg opp nakne midt i byen?

- Jeg får folk til å kaste hemningene sine, og folk som kaster klærne er egentlig interessert i samtidskunst og å ta del i nye kulturelle begivenheter. Og fra deltakernes perspektiv er det også ganske morsomt, forteller Tunick til nyhetsbyrået Reuters, og får støtte av deltakerne.

- Jeg syns det var fantastisk å være utendørs sammen med så mange mennesker. Normalt er jeg i en badstue sammen med 20 andre mennesker, men her var det 2000, og alle var nakne og glade sammen. Samtidig er vi det på et offentlig sted, forteller Chrisse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer