Hvordan forsvarer gardekompaniet seg?

Uventet metode i månedens elevdikt.

(Dagbladet.no): - Jeg skriver egentlig ikke så mye dikt. Det blir en gang imellom på sene kvelder på skolen, sier Hilde Marie Holsen (18) fra Vassenden i Førde til Dagbladet.no.

Hun er månedens elevpoet for juni i Skolekammeret på Dagbladet.no, med det nokså underfundige diktet «Forsvar».

Et spøkelse, et smil og gardekompaniet veves sammen til en liten tekst med mange tolkningsmuligheter, der smilet blir til en egen, liten forsvarsmekanisme.

Så spøkelse i Tyskland

- Når jeg skriver, er det gjerne om ting jeg har sett eller hørt, som jeg har lagt spesielt merke til og bundet sammen med andre ting jeg har sett eller tenker på, forteller hun.

Deretter assosierer hun fritt mellom tingene og binder dem sammen til en ny handling. «Spøkelset på husveggen» er rett og slett et spøkelse hun så malt på en husvegg i Tyskland. Men noen videre forklaring av diktet, vil hun ikke gi oss.

- Jeg synes folk skal få lage sine egne bilder ved hjelp av orda. Det gjør det hele mye mer spennende! sier hun.

Glemte diktet

MÅNEDENS ELEVPOET: Hilde Marie Holsen (18) vant med dikt om et veggspøkelse og gardekompaniet. Foto: PRIVAT
MÅNEDENS ELEVPOET: Hilde Marie Holsen (18) vant med dikt om et veggspøkelse og gardekompaniet. Foto: PRIVAT Vis mer

I likhet med mange tidligere vinnere og finalister i Skolekammeret, går Hilde på Firda VGS. Skolen har et svært levende miljø for diktskriving. Men det var ei klassevenninne på ungdomsskolen som introduserte henne for Skolekammeret, da hun gikk i 10. klasse.

Hilde var også diktfinalist i februar, men det er musikk som opptar mesteparten av tida hennes. Til høsten begynner hun i 3. klasse på musikklinja på skolen, med trompet som hovedinstrument.

Diktkammeret-seieren kom nokså overraskende på henne.

- Jeg synes det er litt småsært, men mest morsomt. Jeg kunne ikke huske å ha skrevet dikt i juni i det hele tatt, sier hun.